Entertainment
12 november 2005 - Ron Smeets

Bellende Bankroofster slaat vier maal toe

In de staat Virginia is de politie op zoek naar een vrouw die de afgelopen weken in totaal 4 banken beroofde. Niet echt een bericht voor ons, zo op het eerste gezicht.

Wat het echter een stuk bizarrer maakt is dat de vrouw in 3 van de 4 baken vrolijk bellend binnenkwam, de bank beroofde en vrolijk bellend weer naar buiten liep, zonder dat ze in de tussentiijd de telefoon opgehangen- of de beller in de wacht gezet had.

Omdat de vrouw ook geen moeite deed om zichzelf onherkenbaar te maken zijn er goede foto's van haar in omploor (zie foto). Wie herkent de GSM ? ;-)

Overigens is niet met zekerheid te zeggen of de vrouw ook daadwerkelijk iemand aan de andere kant van de lijn had, maar voor zover wij hebben kunnen nagaan is dit het eerste geval van een 'mobiele bankroof' ter wereld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.