Entertainment
19 maart 2006 - Ron Smeets

Bellend door het museum

Musea zijn doorgaans niet blij met mobiel bellende bezoekers binnen hun muren, maar het kan ook anders.

In de VS bieden steeds meer musea hun bezoekers namelijk de mogelijkheid om zich met behulp van hun GSM te laten rondleiden langs de aanwezige kunst.

Het idee is simpel. Je gaat het museum binnen en belt vervolgens een speciaal nummer waar een automatische 'gids' wacht op zijn bezoekers. Aan elk kunstwerk is een code toegevoegd die je intoetsts met je GSM en daarna hoor je van de 'electronische gids' aan de andere kant van de lijn alle informatie die het museum over het betreffende kunstwerk te vertellen heeft.

Eind vorig jaar had de organisatie van de Museumnacht al een vergelijkbaar initiatief gelanceerd waarbij bezoekers informatie over de kunstewerken konden opvragen door een barcode met hun camphone te scannen.Gerelateerde links:
Barcode's bij kunst in de museumnacht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.