Nieuws
27 augustus 2010 - Jeroen de Hooge

Bellen vanuit Gmail direct een succes

Het lijkt erop dat Gmail gebruikers al het voordeel inzien van het goedkope bellen dat Google gisteren lanceerde. Via Twitter maakte het bedrijf bekend dat er 1 miljoen telefoontjes zijn gemaakt vanuit Gmail in de eerste 24 uur.

De nieuwe functie is erg aantrekkelijk als je iemand belt in de VS of Canada, die 'telefoontjes' zijn namelijk geheel gratis, naar alle andere inmiddels beschikbare landen betaal je 2 cent per minuut. De snelle adoptie is niet zo heel verassend, aangezien er volgens Googe wereldwijd een paar honderd miljoen Gmail gebruikers zijn.

Dus als je Gmail al gebruikt en er komt een melding in beeld dat je gratis (of heel goedkoop) telefoongesprekken kan gaan voeren waarom zou je het dan niet even uitproberen? De enige horde die genomen dient te worden is even wat nieuwe software installeren voordat het werkt.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.