Nieuws
27 november 2007 - Ron Smeets

Bellen op een snorfiets verbieden

Als het aan minister Eurlings van Verkeer ligt dat wordt het mobiel bellen op een snorfiets vanaf 1 April 2008 strafbaar.

Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat de minister naar de Tweede Kamer gestuurd heeft. Eurlings vindt de helmloos rondrijdende snorfietsters die met één hand hun GSM vasthouden en al bellend door het verkeer crossen veel te gevaarlijk. Daarvoor rijden de snorfietsen veel te hard, aldus de minister.

Veilig Verkeer Nederland zegt in een reactie blij te zijn met het voornemen van de minister. "Een goede zaak. Op de fiets is bellen al riskant, en die snorfietsen gaan nog een heel stuk harder", aldus woordvoerder Clyde Moerlie.

Uhhm, ik geeft toe dat Eurlings en VVN een punt hebben, maar ik zie toch ook vaak genoeg bellende fietsers die harder rijden dan een gemiddelde snorfiets voorbijflitsen in het verkeer. En die dragen ook geen helm!

Als je het dan voor den een wel verbiedt en voor de ander niet vind ik niet fair. Wat vinden jullie?Gerelateerde links:
Controle op bellende fietsers levert niet genoeg op
Amsterdam wil iPod op de fiets wel verbieden
Bellen tijdens het fietsen kost 250 dollar in de VS
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.