Toestellen
29 juni 2005 - Ron Smeets

Bellen met je vingerafdruk

Pantech, maker van design- en innovatieve GSM's heeft met de introductie van de GI100 een wereldprimeur. Het toestel beschikt over vingerafdruksensoren waarmee het de eigenaar van de GSM kan herkennen.

Hierdoor wordt eventuele diefstal van het toestel zinloos. Daarnaast is het mogelijk om 10 snelkiesnummers programmeren die aan de 10 vingerafdrukken van de eigenaar van het toestel gekoppeld worden en dus alleen gebeld kunnen worden als de juiste vinger wordt herkent.

Op deze manier kun je met een gerust hart dus ook de telefoonnummers van vriend(in)en in je toestel opslaan zonder dat je wederhelft ze per ongeluk belt. Blijf wel opletten dat je niet door hen gebelt wordt in het bijzijn van je man of vrouw want je vingerafdrukken zijn niet nodig bij het beantwoorden van een gesprek ;-)

Wil je meer foto's zien, kijk dan hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.