Entertainment
16 oktober 2005 - Ron Smeets

Bellen met biologische GSM's

Klinkt gek, maar kan binnenkort wel. Enkele wetenschappers bedachten vorig jaar een oplossing voor de steeds groter wordende afvalberg van afgedankte mobieltjes. Inmiddels melden die zelfde wetenschappers dat ze bijna klaar zijn met hun uitvinding: Biologische GSM's.

Door het gebruik van andere materialen worden GSM's biologisch afbreekbaar. Helemaal zot is het idee om in die milieuvriendelijke toestellen ook nog wat bloemenzaadjes te 'planten' zodat de eigenaar nog meer gestimuleerd wordt om zijn GSM te begraven als ie aan vervanging toe is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.