Toestellen
14 april 2010 - Redactie MobileCowboys

Bellen bijzaak met mobieltjes van Microsoft

Noesjka Klene (DCG): Dat softwareontwikkelaar Microsoft zich in de wondere wereld van de mobiele telefonie begeeft is al opvallend te noemen.

Nog opmerkelijker is dat de core van deze telefoons zich niet richt op bellen en sms-en, maar op sociale netwerken. Met een simpele knop (de 'spot') wordt content als foto's en video's gedeeld met alle vrienden in je netwerk.

Met de populariteit van sociale netwerken was het natuurlijk wachten op een mobiele telefoon die de mogelijkheid om content te delen nog verder integreert in de software. Hoewel de toestellen het delen van informatie makkelijker maakt, zijn er voor bestaande toestellen al tal van applicaties die sociale netwerken en telefonie met elkaar verbinden. Niettemin denkt Microsoft wel een stap vooruit en springt het bedrijf in op een vergaande ontwikkeling waarbij telefonie niet of nauwelijks van belang is. Hiermee blijven ze toch een beetje bij hun eigen business.

Microsoft brengt direct twee toestellen op de markt: Kin One en Kin Two. Waar de Kin One gekenmerkt wordt door een ronde vorm, lijkt de Kin Two een beetje op wat we al kennen van Nokia. Met de beoogde toepassingen kunnen 3G, WiFi en bluetooth niet ontbreken. Leuk detail en passend bij Microsoft is dat alle foto's en video's online worden opgeslagen.

Beide toestellen zijn voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord. Het kleine broertje heeft een QVGA- scherm, 4GB interne opslag en een 5MP camera, met led-flitser. Het langwerpige model heeft een HGVA-scherm, 8GB opslag en een 8 MP camera. De Kin One en Kin Two hebben -naar mijn idee- een erg mooi design en voorspellen een hoge mate van gebruikersgemak. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak en, wat betreft gebruik, koffiedik kijken.

We hoeven niet heel lang meer te wachten totdat de telefoons beschikbaar zijn. Telecom aanbieder Vodafone brengt de telefoons deze herfst op de Europese markt. De kosten van beide toestellen zijn nog niet bekend.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl