Entertainment
24 maart 2006 - Ron Smeets

Bellen als 'work-out'

We hangen tegnwoordig alleen nog maar wat rond terwijl we bellen en dat is natuurlijk niet goed voor onze conditie.

Het kan ook anders. Hoewel dit al in 2003 voor het eerst is bedacht en uitgevoerd, maar toen bestonden wij nog niet, dus. . . Telefoonboksen is een prima alternatief voor jogging en spinning. Je staat in een telefooncel ter grootte van een zeecontainer waarin rondom de toesten van een telefoon in de vorm van boksballen zijn ingebouwd.

Om te bellen moet je dus al boksend door de container het nummer intoetsen en ook voor het spreken en luisteren zijn speciale plaatsen. De lengte van het gesprek en snelheid van antwoorden hangen dus af van je conditie.

Het idee is van twee Nederlanders, Allard Roeterink en Femke Bijlsma die in Tokyo een designburo hebben, OpenTop genaamd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.