Nieuws
25 juli 2009 - Ron Smeets

Belkosten op vakantie beperken? Hoe doe jij dat?

Sinds dit weekend heeft heel schoolgaand Nederland vakantie. Hoewel sommigen van jullie waarschijnlijk alweer terug zijn van een welverdiende vakantie, al dan niet in het buitenland, zullen er de komende weken ook nog velen vertrekken.

Natuurlijk neem je ook je mobiele telefoon mee op vakantie, toch? Nu is bellen, en vooral SMS-en, binnen de EU sinds 1 Juli weer goedkoper geworden, maar met een beltarief van 51 cent per minuut (23ct als je gebeld wordt) kan de rekening tijdens die twee of drie weken in Frankrijk, Spanje of Oostenrijk, nog steeds fors oplopen.

In de poll van de komende twee weken wil ik graag horen wat jullie doen om de mobiele belkosten in het buitenland binnen de perken te houden. Koop je een prepay kaart in het land van je vakantiebestemming, gebruik je gewoon de telefoon van je werk (als je die hebt) of doe je helemaal niets speciaals. Dat zijn maar drie van de mogelijkheden. Stemmen maar! ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.