Nieuws
28 november 2005 - Ron Smeets

Belhistorie mobiele telefoons te koop

In de VS is enige ophef ontstaan over websites die, in ruil voor een relatief kleine vergoeding van zo'n $100, de gegevens verkopen van de laatste 100 gebelde telefoonnummers van elke GSM aan diegenen die het nummer van de betreffende GSM opgeven.

Bedrijven als LocateCell adverteren openlijk met deze vorm van dienstverlening en volgens diverse juridische adviseurs doen ze niks illegaals, zolang ze geen geheime nummers verkopen.

Het is overigens niet de eerste keer dat deze prakijken in het nieuws komen. Tot nu toe hebben wij echter nog geen vergelijkbare Nederlandse activiteiten gevonden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.