Geruchten
20 juni 2010 - Carl Vanormelingen

Belgische prijzen iPhone 4 gelekt: € 629 voor 16GB model

Vrijdag verscheen op de Belgische ZDNet website een bericht over de Belgische Apple iPhone 4 prijzen. Redacteur Andy Stevens beweert dat een bron bij Mobistar de prijzen aan hun redactie liet weten.

De Nederlandse blog iPhoneclub.nl spreekt echter over een perslek. Enfin, de iPhone 4 verschijnt eind juli in België. Net als bij het huidige 3GS model komen er twee versies: € 629 (16GB) en € 739 (32GB)

Lancering eind juli
Mobistar bevestigt noch ontkent het perslek. Volgens Mobistar woordvoerster Patti Verdoodt kunnen ze momenteel weinig zeggen over de commercialisering van de iPhone. "We hebben nog steeds een exclusief contract met Apple voor de Belgische invoer en verdeling van de iPhone en de lancering is gepland voor eind juli. Allicht komt er binnen enkele weken een aankondiging met de officiële verkoopsprijzen.”

Ook iPhone 3GS 8GB budgetmodel op komst
Op de Belgische markt verkoopt Mobistar op dit moment 3 verschillende iPhone toestellen: : de tweede generatie "iPhone 3G" (8 GB model) en de derde generatie iPhone 3GS in 16 of 32 GB. Deze 3 toestellen zullen worden vervangen door een kleinere iPhone 3GS met 8 GB. Deze "afgeslankte" versie gaat voor 519 euro over de toonbank. Persoonlijk vind ik dit best 'duur' gezien je de dag van vandaag voor € 56 extra dubbel zoveel geheugen kan hebben. Echter is die prijs wel realistisch als je naar andere Europese landen kijkt. Daar gaat het toestel tussen de 499 en 539 euro kosten. In Canada zou de iPhone 4 (net zoals in België) ook in juli op de markt komen, maar de tekst in de Apple Store is onlangs gewijzigd van “juli” naar “binnenkort”. Een voorteken?

Over de auteur: Carl Vanormelingen
 
Carl is een online marketeer met focus op zoekmachine marketing bij het Belgische digital performance marketingbureau FairEtail. Van jongs af aan gepassioneerd door consumer technologie en sinds zijn eerste job bij Produpress (uitgever auto magazines) ook door de automobielindustrie. In zijn studententijd schreef hij geregeld voor BelgianCowboys, nu blogt hij sporadisch op DutchCowboys.nl