Entertainment
17 november 2009 - Ron Smeets

Belgen moeten nu nog langer wachten op een iPhone

Het was al bekend dat de levertijden voor een iPhone in België, zeker wanneer je een simlock vrij toestel wilde aanschaffen, aan de lange kant waren. Vaak bereikte mij berichten over consumenten die soms zelfs acht tot twaalf weken op hun (simlock vrije) iPhone moesten wachten voordat ze het toestel ontvingen of konden afhalen in de winkel.

Sinds het afgelopen weekend is het allemaal nog ietsje erger geworden. Bij een logistiek bedrijf in Willebroek zijn bij een inbraak namelijk 4.000 iPhones gestolen.

De dieven veschaften zich toegang tot het magazijn door via een brandladder het dak op te klimmen en daar vervolgens een gat in te maken. De gestolen iPhones hennem een waarde van meer dan 2 miljoen Euro en de partij was bedoeld als Kerstvoorraad voor de Mobistar winkels. De provider kan nog geen zekerheid geven, maar men verwacht toch dat de gestolen voorraad nog vóór de komende feestdagen aangevuld zal zijn.

Mmmh, mocht je dus in België wonen en daar nu een iPhone willen kopen, dan moet je mogelijk dus iets langer wachten op het toestel, of sites als Marktplaats en eBay goed in de gaten houden natuurlijk, maar dat laatste zal de lokale politie ook wel doen natuurlijk ;-) Bovendien zijn de serienummers van de toestellen bekend en inmiddels geblokkeerd zodat deze iPhones niet geactiveerd kunnen worden, zo verklaarde een woordvoerder van Mobistar. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.