Nieuws
05 februari 2015 - Ron Smeets

Belfunctie duikt op in iPhone versie van WhatsApp Bellen gaat nog via het normale mobiele netwerk

Vanochtend ontving ik op mijn iPhone 6 Plus een update van WhatsApp. Toen ik de app kort daarna opende ontdekte ik het bel-icoontje in de header van chats; links naast de foto van een contact. Echter, wanneer je er op drukt dan wordt het telefoongesprek wel nog via het normale mobiele netwerk afgehandeld. Het is dus nog geen 'skype-achtige' functie. Dat zal de komende periode stapsgewijs voor meer en meer gebruikers beschikbaar komen. Wanneer precies? Dat wordt een kwestie van afwachten en proberen.

Vorige week startte WhatsApp al met de uitrol van de belfunctie update voor Android en nu zijn dus ook de iOS gebruikers aan de beurt. Ook bij Android wordt de internet belfunctie in fases beschikbaar gemaakt maar daar zijn bij dat OS wel trucjes voor om het te versnellen, mits je toestel 'geroot' is, of je bereid bent dat te doen. Zoniet, dan zul je net als alle iOS gebruikers moeten wachten.

Het is al maanden bekend dat WhatsApp werkt aan een belfunctie en nu lijkt het er dus ook eindelijk van te komen. Omdat de gesprekken, bij mij althans, nu nog afgehandeld worden door de standaard belfunctie van het toestel kan de look-and-feel van de eigen belfunctie van WhatsApp, zoals die onlangs ontdekt werd in de code, bevestigd noch ontkend worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.