Nieuws
10 mei 2006 - Ron Smeets

Belasting op SMS?

Als het aan Europarlementarier Alain Lamassoure ligt, dan moeten we binnenkort belasting betalen op het verzenden van SMSjes.

De Fransoos wil op deze manier, over de rug van mobiele bellers die vaak de kiesgerechtige leeftijd nog niet eens bereikt hebben, de EU gaan financieren.

Meneer Lamassoure spreekt over 'peanut' bedragen van 1 tot 2 cent per SMS. In veel landen toch al gauw meer dan 10% boven op de prijs van een 'belastingvrije' SMS.

Over de verdeling van de belastinggelden zijgt Aiain: SMSjes die een nationale bestemming hebben komen ten goede aan de lokale schatkist maar als een SMSje naar het buitenland gestuurd wordt, dan moet dat belastinggeld in de Europese staatskas vloeien.

Daarnaast wil Alain ook belasting gaan heffen op Emails. Hij denkt aan € 0,00001 ct per mail. Da's echt vrijwel niks, maar als we bedenken dat er miljarden mails per dag verstuurd worden, dan kan ook dat aardig in de papieren gaan lopen.

Wat ons betreft een idioot idee, maar er zullen ongetwijfeld politici zijn die zich al gaan rijk rekenen. . .Gerelateerde links:
Engelse Mobile TV klanten betalen kijkbelasting
Politiek ontdekt mobiele media
'OPTA's' blij met Europese regels voor roamingtarieven
Europese website over roaming kosten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.