Toestellen
20 augustus 2015 - Ron Smeets

Behuizing van de iPhone 6S al onderworpen aan een 'buigtest' (video)

De iPhone 6S en 6S Plus bestaan officieel nog niet, maar er is de afgelopen maanden al heel wat over gespeculeerd en de kans dat de twee nieuwe iPhones uiterlijk als twee druppels water op hun voorgangers lijken is, gezien de model-update-strategie die Apple al enkele jaren hanteert, zeer groot.

Van de vermeende behuizingen van de nieuwe iPhones zijn al diverse keren foto's en video's opgedoken en nu is er ook een buigtest. Daarin wordt de buigbestendigheid (als dat al een woord is ;)) van de behuizing van de iPhone 6 en iPhone 6S met elkaar vergeleken. Iedereen zal zich 'Bendgate' nog wel herinneren. Dat betrof weliswaar met name de iPhone 6 Plus, maar tests wezen toen uit dat de grote iPhone in verhouding veel sneller verboog dan de meeste van zijn concurrenten. Mijn eigen iPhone 6 Plus had er na drie maanden normaal gebruik ook last van, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het probleem sindsdien - en ik gebruik hem nog steeds - niet groter geworden is.

Hoe dan ook, in onderstaande, ruim elf minuten durende, video wordt de stevigheid van een vermoedelijke iPhone 6S behuizing vergeleken met die van de iPhone 6. Natuurlijk zegt dit nog helemaal niets over de stevigheid van de nieuwe iPhones omdat alleen de behuizingen, zonder inhoud, getest worden. Je kunt hooguit testen of het aluminium van de iPhone 6S inderdaad sterker is dat dan van zijn voorganger. Om te bepalen of het nieuwe aluminium sterker is wordt een zogenaamde XRF Analyzer gebruikt. Spoiler alert: de nieuwe behuizing buigt ook, maar er is wel veel meer kracht voor nodig. Kijk zelf maar ;)

Bron