Toestellen
22 mei 2012 - Ron Smeets

Behuizing Samsung Galaxy S III toch van polycarbonaat

Toen Samsung op 3 mei de Galaxy S III in Londen onthulde was de algemene eerste indruk van veel aanwezigen dat ook dit toestel weer voorzien was van een, goedkope, plastic behuizing.

Dat blijk echter niet het geval te zijn, zo heeft Samsung nu bevestigd. De behuizing, of in ieder geval het grootste deel daarvan (de achterzijde), is van het veel sterkere polycarbonaat gemaakt. Een materiaal dat bijvoorbeeld ook in de Nokia Lumia toestellen verwerkt is.

OK, polycarbonaat is nog steeds een variant van plastic, maar het is wel een heel stuk sterker en krasbestendiger dan 'gewoon' plastic. Aanstaande vrijdag onthult Samsung de Galaxy S III officieel in Nederland. Dan krijg ook ik voor het eerst de gelegenheid het toestel in mijn handen te houden. In Londen kon ik er namelijk, helaas, niet bij zijn omdat ik toen bij BlackBerry World in het 'vevelende' Orlando was ;-) Vrijdag zal ik zeker ook een eigen eerste indruk van de Galaxy S III maken. Stay tuned voor de video dus!

Hier nog Samsung's uitleg over de behuizing van de Galaxy S III:
"Polycarbonate is used on the battery cover. Polycarbonate is lightweight, solid and is already being widely used in the mobile industry. It was chosen as the best material to represent the minimal organic design of GALAXY S III. Using three layers of high quality, pure and clear polycarbonate, not only is the phone’s aesthetic elevated, but the durability and scratch resistance is maximized."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.