Nieuws
12 januari 2006 - Ron Smeets

Beelden verkeerscamera's op mobieltjes

In Engeland gaat men beginnen met een test waarbij de beelden van verkeerscamera's beschikbaar gemaakt worden voor mobiele telefoons.

Het is de bedoeling dat weggebruikers op deze manier sneller en beter kunnen beschikken over de benodigde verkeersinformatie en daarmee hun route beter kunnen plannen wat, hopelijk, zal leiden tot minder files en opstoppingen.

Om te beginnen zullen de beelden van een 100-tal camera's aangeboden worden op de netwerken van O2 , Vodafone, Deutsche Telekom en Orange in de UK. De dienst wordt opgezet in samenwerking met MX Data. Zij bieden momenteel ook al mobiele verkeersinfo aan door middel van kaartgegevens.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk initiatief bedacht wordt. In de VS en andere delen van de wereld wordt verkeersinformatie, in beeld of text, vaker via mobiele telefoons ontsloten.Gerelateerde links:
Amerikanen ontdekken verkeersinfo uit mobiel
Files bekijken en vermijden met je Smartphone
Filebestrijding met behulp van GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.