Nieuws
11 september 2014 - Ron Smeets

Bedenktijd Google Play Apps en Games nu twee uur

Vanaf nu kan iedereen die in de Google Play Store een betaalde app of geme koopt binnen twee uur beslissen of hij de aankoop wil houden of alsnog retour stuurt en het geld terug krijgt. Tot voor kort was die termijn maar 15 minuten. Een beetje kort om iets nieuws te proberen en te beslissen of je het al dan niet wilde houden. 

Het werkt, op smartphone of tablet, als volgt. In de Play Store selecteer je bij 'Mijn Apps' de app of game die je wilt retourneren. Als de termijn van twee uur nog niet verstreken is verschijnt de 'Retour' knop bij de 'Open' button. Staat de retour knop daar niet, dan ben je dus te laat. Er staat dan wel een 'Uninstall' optie, maar daarmee krijg je je geld dus niet terug. Goed, wanneer je op tijd bent en klikt op de retour knop dan volg je de instructies op het scherm om je geld terug te krijgen. Natuurlijk wordt de app of game dan ook meteen verwijderd.

Meer info bij Google

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.