Nieuws
22 juni 2007 - Ron Smeets

Bedenker T9 teksteditor voor $265 miljoen verkocht

Op zich zal de naam Tegic bij de meesten onder ons geen belletje doen rinkelen maar het bedrijf is wel de uitvinder van de T9 tekstinvoer applicatie die op vrijwel elke GSM op deze wereld geïnstalleerd is.

Reden genoeg voor Nuance om Tegic in te lijven. Daarvoor had men een bedrag van 265 miljoen dollar over en dat was weer voldoende voor Tegic’s vorige eigenaar, AOL/Time Warner, om het bedrijf van de hand te doen.

Tegic, en de T9 applicatie, past perfect in de strategie van Nuance om zoveel mogelijk bedrijven en technologieën op het gebied van de interactie tussen gebruiker en GSM te bezitten. Eerder nam men namelijk ook al VoiceSignal, BeVocal en DictaPhone over.Gerelateerde links:
Samsung's Speech to Text GSM
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.