Entertainment
06 oktober 2014 - Ron Smeets

Beats koptelefoons verboden voor de camera's van de NFL

In de VS is wat opschudding ontstaan over het feit dat de NFL heeft besloten dat spelers en andere personen die voor de camera's verschijnen dat niet meer mogen doen met een Beats headset op hun hoofd, om hun nek of zichtbaar in beeld.

De reden? Bose is de hoofdsponsor en betaalt heel veel geld om haar naam en producten tijdens de goedbekeken wedstrijden in beeld te krijgen. Tsja, en dan is er natuurlijk geen ruimte voor de concurrent ;) 

Het is wel een lastige. De profs zijn zich in de VS doorgaans wel zeer bewust van sponsorcontracten en -voorwaarden; daar worden ze ook dik voor betaald, maar om midden in de contentratie voor een wedstrijd te letten op camera's en dan je headset af te zetten (of plakken), dat lijkt mij meer een taak voor de regie om dan maar te zorgen dat het Beats logo uit beeld blijft. Bovendien worden sommige spelers zelf ook gesponsord door Beats.

Volgens de NFL is deze policy, waarbij concurrenten van sponsors buiten beeld gehouden moeten worden, niet nieuw en dateert het al van een jaartje of 20 geleden. Onlangs kwam een andere sponsordeal van de NFL ook al vreemd in het nieuws toen de zwaar gesponsorde Microsoft Surface tablets op TV als 'iPads' getypeert werden door commentatoren. 

Beats is al een tijdje niet meer van Dr Dre. Apple kocht het audio merk, dat vooral ook heel erg populair is bij professionele sporters, enige tijd geleden voor heel veel geld. Helaas heeft dat nog niet geleid tot de komst van een betere, standaard, headset voor de nieuwe iPhones, maar dit ter zijde.

Bron
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.