Nieuws
27 november 2013 - Nichal Joosse

BBM voorgeïnstalleerd op smartphones van kleine fabrikanten

BlackBerry heeft gisteren aangekondigd dat ze deals hebben gesloten met 12 verschillende fabrikanten om vanaf december BlackBerry Messenger standaard te installeren op de smartphones van deze fabrikanten. Het gaat niet om grote smartphonefabrikanten, maar om fabrikanten die in bepaalde delen van de wereld een 'acceptabel' marktaandeel hebben: Be, Brightstar, Celkon, Evercoss, Imo, Micromax, Mito, Snexian, Spice, Techno, TiPhone en Zen. 

De genoemde fabrikanten zijn voornamelijk actief in Afrika, India, Indonesië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Ondanks dat de app standaard geïnstalleerd wordt op deze smartphones, zal BBM ook gewoon gratis verkrijgbaar zijn via Google Play. Volgens Evercoss (voornamelijk actief in Indonesië) en Tecno (voornamelijk actief in Afrika) is BBM nog steeds ontzettend populair en waarderen hun klanten het als ze direct toegang kunnen hebben tot de dienst van BlackBerry.

In Nederland lijkt de populariteit van BBM weer gedaald te zijn: zowel in de App Store als in Google Play is de app flink gedaald in de hitlijsten.  

Over de auteur: Nichal Joosse