Nieuws
19 december 2013 - Redactie MobileCowboys

BBM standaard op nieuwe smartphones LG

BlackBerry heeft een deal gesloten met LG, waardoor alle nieuwe LG-smartphones in de toekomst voortaan standaard voorzien zullen gaan worden met BlackBerry Messenger. Vorige maand maakte BlackBerry al bekend dat BBM standaard geïnstalleerd zou worden op meerdere Android-toestellen, maar toen ging het vooral om fabrikanten die niet erg bekend zijn. Met LG hebben ze een belangrijke partner erbij.

Gisteren werd de LG G Pro Lite aangekondigd als het eerste toestel waarop BBM standaard geïnstalleerd zal worden. De LG G Pro Lite is een smartphone met een dual-core processor van 1 Ghz. Verder heeft het toestel een werkgeheugen van 1GB en een 5,5 inch-beeldscherm. Het toestel zal niet in Europa en Noord-Amerika verschijnen, maar over de toekomst heeft LG nog niets bekendgemaakt. 

Volgens LG-topman Kevin Shin wordt BBM erg veel gebruikt in Afrika, Indonesië en het Midden-Oosten, markten waar LG een groter marktaandeel wil hebben. Volgens hem zijn dit ook landen waar gebruikers steeds actiever worden op online sociale netwerken.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl