Nieuws
25 oktober 2005 - Ron Smeets

BBC experimenteert met Video berichten

De BBC start binnenkort met een experiment, Your Shout!, dat voetbalfans de mogelijkheid biedt om hun mening via video-berichten te ventileren tijdens en rondom uitzendingen van interlands en het voetbalprogramma 'Football Focus'.

De Britse omroep maakt hiervoor gebruik van de diensten van VoxSurf, een video-message provider. Fans moeten hiervoor een video-call openen met het nummer 62001 en na wat menukeuzes kunnen ze hun zegje doen.

De binnengekomen berichten worden, na selectie door de regisseur, vervolgens in het TV programma getoond.

Voorlopig zal de dienst alleen beschikbaar zijn voor 3G abonnees van de providers 3 en Vodafone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.