Accessoires
02 september 2007 - Ron Smeets

Batterijen die 'op water lopen'

Op weg naar de uitgang liep ik nog tegen de stand aan van een Japanse ontwikkelaar van oplaadbare batterijen.

Niks spannends zou je zo denken maar het viel mij op dat het leek alsof het standpersoneel batterijen stond af te drogen, vandaar dat ik even bleef hangen.

Nader bekeken ging het om een nieuw type oplaadbare batterij (AA en AAA) die telkens 1 tot 8 uur stroom opwekken met behulp van gewoon kraanwater.

Een paar druppels in de batterij spuiten met het bijgeleverde pipetje en binnen enkele minuten werkt je zaklamp of MP3 speler weer (zie foto's na de klik). En als ze leeg zijn vul je ze gewoon weer bij. De levensduur (aantal keren dat je ze kunt opladen) heb ik niet kunnen achterhalen. Daarvoor spraken deze Japanners te gebrekkig Engels.

Ze hadden zelfs adapters waarmee je je GSM van stroom kon voorzien. Twee batterijen zorgen, zo zei de Japanse standhouder in heel erg gebrekkig Engels, voor ca. 8 uur standby tijd.

Ow, en ze zoeken nog Europese partners. . .Gerelateerde links:
Accu leeg? Even plassen! (deel 2)
Accu leeg? Even plassen!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.