Nieuws
24 juli 2011 - Chris Bannink

Barcelona Mobile World Capital

Gisteren maakte de GSMA bekend dat Barcelona is geselecteerd als de “Mobile World Capital” (mobiele hoofdstad van de wereld) tot 2018. Na een 18 maanden durende competitie met eerst 30 steden, toen zes (inclusief Amsterdam) en uiteindelijk 4 finalisten kwam Bareclona als winnaar uit de bus. Barcelona blijft dus onder andere het jaarlijkse, 4 dagen durende Mobile World Congress faciliteren, waar afgelopen februari ruim 60.000 bezoekers uit 200 landen op af kwamen.

De andere steden in de finale waren München, Milaan en Parijs. Barcelona heeft onder andere gewonnen doordat er een nieuw Fira gebouw aan de Gran Via in gebruik genomen gaat worden, zie foto’s hieronder.

Ook gaat er een permanent World Mobile Centre gehuisvest worden plus een jaarlijkse World Mobile Festival.  Barcelona zelf schat dat alleen al in 2013 er een economische waarde van ruim 300 miljoen euro aan het MWC gehangen kan worden plus honderden part time banen. De waarde van dit contract over een totaal van 7 jaar wordt door Barcelona zelf op 3,5 miljard euro geschat. Aaanstaande woensdag 27 juli wordt er een persconferentie gehouden in Barcelona over de nadere details van deze overeenkomst.

Het team van Mobile Cowboys heeft er in ieder geval weer zin in om blijvend verslag te doen van het jaarlijkse MWC in Barcelona. Lees hier de veslagen van alle voorgaande edities. 

bronnen/meer info:Lees hier het officiële persbericht, kijk hier de promotiefilm van Barcelona voor deze competitie en kijk naar de speciale website 

Over de auteur: Chris Bannink