Nieuws
05 juni 2006 - Ron Smeets

Bankrovers mede veroordeeld dankzij camphone foto's

Afgelopen vrijdag zijn in Cardiff vier bankrovers veroordeeld die in April van dit jaar een geldtransporteur bij een bank in Newport Beach hadden overvallen. De vier werden enkele dagen later opgepakt, onder andere met behulp van enkele bijzonder goed gelukte camphone foto's van omstanders.

Tijdens de rechtzaak bleken de betreffende foto's ook een belangrijke rol te spelen in de bewijsvoering van de openbaar aanklager en mede daardoor werden de vier mannen dus schuldig bevonden .

Tijdens de overval zelf maakten de mannen 'slechts' 75.000 pond buit, ongeveer 110.000 Euro. Gedeeld door vier dus bij lange na niet genoeg om een zorgeloos leven te leiden op een caraibisch eiland. Niet dat ze daar de komende jaren überhaupt van hoeven te dromen. . .Gerelateerde links:
Word jij de camphone fotograaf van het jaar?
Politieagent laat camphone foto verwijderen
Camphone foto's London in de prijzen
Vrouw fotografeert potloodventer
Politie roept om camphone getuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.