Nieuws
02 november 2016 - Ron Smeets

Bankieren met Rabobank app kan nu ook met vingerafdruk beveiliging Aanvankelijk alleen voor iPhone gebruikers met een Touch ID toestel

In de iOS versie van de Mobiel Bankieren app van de Rabobank kunnen klanten nu ook inloggen en overboekingen bevestigen met een vingerafdruk in plaats van de vijf-cijferige pincode. Uiteraard moet je dan wel beschikken over een iPhone of iPad met een Touch ID vingerafdruk sensor.

En voor wie nog wat huiverig is voor het gebruiken van een vingerafdruk tijdens het bankieren is het goed om te weten dat de pincode optie ook actief blijft. Bij de instellingen van de app kun je die keuze zelf bepalen.

Vanwege de privacy heeft de Rabo app geen directe toegang tot de opgeslagen vingerafdrukken van de gebruiker. Tijdens de verificatie kan de app binnen iOS wel laten controleren of de gescande vingerafdruk overeen komt met die van de gebruiker van de iPhone of iPad.

Er kleeft overigens nog wel een kleine 'maar' aan het gebruik van de vingerafdruk verificatie. Die kan namelijk alleen gebuikt worden door Rabo klanten die maximaal één profiel (lees: rekeningnummer) aan de app gekoppeld hebben. Gebruik je de app dus, bijvoorbeeld, voor zowel een privé als een zakelijke rekening (of een spaarrekening) dan kun je de vingerafdruk optie niet gebruiken.

Zoals gezegd werkt het voorlopig alleen in combinatie met de iOS app van de Rabobank. Er wordt wel bekeken of de optie ook voor klanten met een Android toestel uitgerold gaat worden, maar het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, dat gaat gebeuren.

Via: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.