Nieuws
17 november 2005 - Ron Smeets

Bank verbiedt gebruik camphones

Sinds kort mogen de medewerkers van het hoofdkantoor van de HSBC bank in Engeland geen camphones meer gebruiken in het gebouw.

Op zich een logische maatregel om te voorkomen dat de veiligheid van het gebouw en de inhoud in het gdrang komt door cicurelende foto's van beveiligingssystemen, kluizen etc.

Niet, dus! De werkelijke reden is het feit dat de directie op die manier de privacy van hun kersverse nieuwe medewerker , Prince William wil waarborgen. Sinds de Engelse kroonprins daar werkt klikten overal waar hij langs liep tientallen camphones van andere HSBC medewerkers.

Zo'n foto kan natuurlijk geen kwaad als 'souvenier' voor de maker, maar de top van HSBC heeft inmiddels ook ontdekt dat tabloids en sites als Scoopt vaak duizenden ponden neertellen voor dit soort foto's.Gerelateerde links:
Prins Charles heeft geen camphone
Nog een camphone persburo
Eerste phonefoto verkocht door papperazzi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.