Nieuws
08 november 2011 - Ron Smeets

Bank adviseert HP om WebOS 'te dumpen'

De toekomst van WebOS staat al een tijdje op losse schroeven nadat HP besloot het OS niet verder door te ontwikkelen. Sindsdien zijn de eerste ontslagen al aangekondigd en hebben zich, al zijn dat vooral nog geruchten, ook een paar gegadigden gemeld om WebOS over te nemen.

HP's 'huisbankier', Merrill Lynch, zou de fabrikant nu hebben geadviseerd, zo meldt Reuters, om WebOS 'voor een paar honderd miljoen dollar' in de verkoop te zetten.

Als je dat vergelijkt met de overnameprijs van zo'n 1.2 miljard dollar die HP neertelde voor Palm dan kun je dus wel stellen dat WebOS voor een 'dumpprijs' de deur uit gaat. Volgens de financiële adviseurs van Merrill Lynch is het 'voor een prikkie' verkopen van WebOS de enige kans voor HP om nog wat van de investeringen in Palm terug te krijgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.