Nieuws
14 oktober 2005 - Ron Smeets

Ban op GSM's in Australische gevangenissen

De staat Queensland in Australie verbiedt met onmiddelijke ingang het gebruik van mobiele telefoons in gevangenissen.

Het verbod gold al voor de gevangenen zelf, maar vanaf nu moeten dus ook het personeel, management, bezoekers en zelfs advocaten hun toestellen inleveren voordat ze de gevangenissen in mogen .

Voornaamste reden hiervoor is dat men bang is dat de geavanceerde GSM's van tegenwoordig in de verkeerde handen zullen vallen, met alle gevolgen van dien

OVerigens is deze maatregel onderdeel van een verscherpt beveiligingsbeleid dat Queensland momenteel in alle gevangenissen en correctionele instellingen uitvoert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.