Nieuws
15 november 2012 - Ron Smeets

Ballmer 'dist' Android en Apple; Windows Phone wordt Nr 2

Windows Phone is met een marktaandeel van amper 2.5% nog altijd maar een kleine speler in de smartphone markt. Apple (iOS) en Android verdelen samen ruim 86% van het totale marktaandeel. Toch is dit geen reden tot bescheidenheid bij Steve Ballmer, CEO van Microsoft.

Tijdens een interview, woensdag avond (zie foto), 'diste' Ballmer de twee marktleiders. Android is 'ongecontroleerd', 'verwilderd' en 'ontvankelijk voor malware'. En Apple? Die zijn is volgens Stevie B 'te duur' en 'te controlerend'.

Voor wat betreft Windows Phone? Ballmer is er van overtuigd dat 'zijn' OS zich uiteindelijk zal positioneren tussen de twee concurrenten en daarmee dus, na Android, het tweede smartphone OS van de wereld zal worden.

Hieronder staat de betreffende soundbyte uit het interview met Reid Hoffman. De uitspraken over Apple en Android zijn te horen na ongeveer 1 minuut en 15 seconden.

Foto en Soundbyte: TechCrunch

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.