Nieuws
09 november 2008 - Ron Smeets

Ballmer bevestigt Windows Mobile 6.5

Eind Oktober liet de CEO van Motorola zich al eens ontvallen dat er een Windows Mobile 'tussenpaus' op komst is. Door de vele vertragingen die Microsoft inmiddels opgelopen heeft in de ontwikkling van Windows Mobile 7 zou de software gigant besloten hebben een 6.5 versie uit te brengen om de periode tot begin 2010, wanneer Windows Mobile 7 klaar is, te overbruggen.

Welnu, het gerucht is nu ook door Steve Ballmer bevestigd. In een Webcast voor Investeerders van de Australische Telco Telstra zei hij letterlijk dat Windows Mobile 6.5 volgend jaar gereleased zal worden.

Op een vraag van een van de aanwezigen wat we kunnen verwachten van Windows Mobile in de komende 12 tot 24 maanden begint Ballmer zijn antwoord met zijn petje af te nemen voor zijn concurrenten RIM en Apple om daarna uit te wijden over het feit dat Microsoft vorig jaar 20 miljoen Windows Mobile devices verkocht heeft.

Vervolgens spreekt hij inderdaad over de release van Windows Mobile 6.5 in 2009. Daarnaast noemt hij in dezelfde zin ook Windows Mobile 7. Je kunt de Webcast hier bekijken. Kies in het pull-down menu onder de video voor de tweede Q&A sessie (na 'Steve Ballmer') en skip dan naar 11:30 (iets over de helft).

Ik ben benieuwd of ze dat bij Microsoft gaan redden en wanneer de eerste Windows Mobile 6.5 versies beschikbaar komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.