Nieuws
26 september 2009 - Ron Smeets

Ballmer bekent: "We screwed up with Windows Mobile"

Mijn eerste gedachte toen ik dit las? Hehe, nou zijn ze bij Microsoft eindelijk wakker geworden. Werd ook hoog tijd. Steve Ballmer heeft, ten overstaan van een aantal grote investeerders van Microsoft, openlijk toegegeven dat de software gigant de boel behoorlijk verkloot heeft voor wat betreft de never ending story rondom Windows Mobile en dat Windows 7 al lang uitgebracht had moeten worden.

De vraag is natuurlijk wel of hij vooraf eerst met Pentothal (waarheidsserum) geinjecteerd was voordat hij overvallen werd door deze aanval van eerlijkheid ;-))

Nadat Ballmer weer bij zinnen gekomen was vervolgde hij zijn betoog met de aanwezige Venture Capitalists te verzekeren dat dit in de toekomst nooit meer zou gebeuren. "We've pumped in some new talent". Mmmh, dat moeten er dan wel heel veel, of ze moeten extreem goed, zijn als ze Windows Mobile (nu Windows Phone) nog vlot willen trekken. Ik zou zeggen gooi alles weg en begin van voor af aan.

Maar goed, het feit dat ze bij Microsoft nu eindelijk, en openlijk, toegeven dat ze niet op de juiste weg zaten met de ontwikkeling van Windows Mobile / Phone is al hoopgevend. Bovendien gaan de geruchten dat Windows Mobile inmiddels, na Windows 7, bovenaan de prioriteitenlijst van de sofware ontwikkelaar uit Seattle staat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.