Geruchten
20 september 2011 - Ron Smeets

Bada wordt Open Source in 2012?

Toen Samsung, bijna twee jaar geleden, haar eigen Smartphone OS, Bada, introduceerde had de fabrkant de hoop dat het OS ook door andere smartphone fabrikanten gebruikt ging worden.

Tot nu toe is daar nog niets van terecht gekomen maar als deze geruchten kloppen dan is de Koreaanse fabrikant mogelijk van plan om het Bada OS vanaf 2012 als Open Source OS te gaan aanbieden.

Het gerucht is afkomstig van de Wall Street Journal. Zij baseren zich op uitspraken van een (natuurlijk) anonieme bron die zegt bekend te zijn met Samsung's toekomstige plannen voor het Bada OS. Met deze move naar Open Source zou Samsung zich minder afhankelijk willen maken van Android. Een van de redenen daarvoor ligt in het feit dat Google onlangs Motorola overgenomen heeft. We zullen zien. Officiële berichten of verklaringen van Samsung zelf hierover zijn er nog niet. De fabrikant heeft wel al laten weten dat men vooralsnog geen plannen heeft om een ander Smartphone OS te kopen (zoals WebOS).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.