Geruchten
05 oktober 2010 - Ron Smeets

Bada OS versie 1.2 ROM gelekt

Gisteren onthulde Samsung de Wave II, na de Wave, Wave 2 (ja, een andere 2 ;-)) en de Wave 2 Pro de vierde Samsung smartphone met het Bada OS.

Op een forum voor Samsung Firmware fanaten (inlog nodig) is de ROM van Bada 1.2 gelekt. Wat daarbij vooral opvalt is het feit dat in Bada 1.2 ook de T9 variant van Swipe aanwezig is, T9 Trace. Verder zou het toestel en de UI ook weer iets soepeler en sneller reageren met de nieuwe firmware, die dus nog niet officieel uitgebracht is.

De ROM is bedoeld voor Europese versie's van de Samsung Wave (ook de Nederlandse) dus hobbybob's met genoeg kennis (en een Samsung Wave natuurlijk) kunnen zich uitleven. Op eigen risico natuurlijk! Via

Bada-12-Rom-Screen-Wave-a Bada-12-screen-wave-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.