Entertainment
01 november 2005 - Ron Smeets

Bacteriedodende Motorola GSM

Spullen die we vaak in onze handen hebben of die vaak van hand tot hand gaan zoals geld, sleutels en mobieltjes staan al langer bekend als ideale 'kweekvijvers' voor bacterien en andere ziektekiemen.

Motorola heeft nu een nieuwe GSM ontwikkeld die voorzien is van bacteriedodende zilver-ion coating van Aigon Technologies.

Volgens de producent van de biedt deze coating de GSM gebruiker langdurige bescherming tegen de (schadelijke) invloeden van bacterien en andere microben die bij normale GSM's wel vrij spel hebben. Zilver staat al eeuwen bekend om diens antibacteriele eigenschappen.

De i870, die verder ook voorzien is van GPS, MP3, TransFlash memory card en een 1.3MP camphone met video-recording optie, mag zich dus de 'schoonste' GSM ter wereld noemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.