Entertainment
22 november 2011 - Ron Smeets

Backed Up maakt video van de dief, overvaller of verkrachter

De politie is al maanden bezig met een campagne waarbij ze het publiek vragen om toch vooral foto's en video's te maken als je getuige (of slachtoffer) bent van een misdrijf. Gelukkig is daar nu ook een iPhone- en Android App voor ;-))

Backed Up begint direct na het opstarten met het opnemen (film en audio) van alle gebeurtenissen die binnen het 'camera window' verschijnen, GPS lockatie en de tijd waarop alles zich afspeelt.

Vervolgens worden die bestanden, aangevuld met lokatie gegevens naar een vooraf in te stellen email adres gestuurd zodat je ze als bewijs kunt gebruiken Ik vraag mij echter af of Backed Up in de praktijk ook zo werkt als in onderstaande video getoond wordt. Technisch ongetwijfeld wel, maar de praktijkvoorbeelden zijn niet helemaal geloofwaardig volgens mij. Maar goed, wie het wil proberen, hier is de iTunes Link, en hier die van de Android Market.

http://www.youtube.com/watch?v=cE4fInO33hY
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.