Toestellen
17 juli 2006 - Ron Smeets

Back to the nineties!

Het blijft toch leuk om te zien hoe sommige moderne bedrijven in hun zoektocht naar een USP (unique selling point) terug grijpen op het verleden.

Het is zeker niet de eerste keer dat een GSM wordt ontworpen die deels, of helemaal, gebaseerd is op oude (mobiele) telefoontoestellen.

Het nieuwste speeltje in deze categorie is de Micro-T M689 (alleen de naam al!). Duidelijk een toestel dat in de stijl van de vroege negentiger jaren ontworpen is, maar wel voorzien van de meeste gemakken die huidige GSM's standaard meedragen zoals een LCD kleuren display, SMS, polyphone ringtones, een Li-ion trilaccu en blauwe LED verlichting.

De prijs van het toestel hebben we op de website niet kunnen achterhalen. Wel de mededeling dat je er minimaal 100 tegelijk moet bestellen. Misschien iets voor een marketing actie?Gerelateerde links:
Een 'shockerende' GSM
De 50 beste Gadgets van de laatste 50 jaar
De hoorn die altijd 'van de haak ligt'
Motorola DynaTac in een nieuw jasje
De draagbare telefoon van Tristan Perich
Retro-look GSM van Spark
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.