Toestellen
30 augustus 2010 - Jeroen de Hooge

Back to basics met John's Phone

Eenvoudiger kan het niet: een mobiele telefoon om mee te bellen en gebeld te worden! De bedenkers van John's phone zien na alle iPhones en Blackberries een gat in de markt voor deze Dutch Design gadget.

De John's Phone heeft een stand-by tijd van ruim 3 weken, 10 voorkeuzetoetsen, simlockvrije technologie en een fraaie look&feel is John's phone ideaal voor werkprojecten, als bij-telefoon in de auto en tijdens vakanties. Ook voor kinderen en ouderen is John's phone zeer gebruiksvriendelijk, mede vanwege de grote druktoetsen en wereldwijd goede ontvangst. Bovendien is heel handig een old skool pen en notitieboekje in de rug van het apparaat ingebouwd.

John's phone is een ontwerp van reclamebureau John Doe. Diederiekje Bok, een van de creatieven achter het concept: "In deze tijd waarin de overdaad aan keuzes en informatiekanalen benauwend kan werken, is het fijn om een eenvoudige gadget te ontwikkelen. Daarnaast is het een handige extra telefoon tijdens het reizen, sporten of een weekendje zeilen. Met John's phone ben je altijd bereikbaar voor je nabije familie en vrienden zodat de smartphone uit kan wanneer de rest van de wereld er even niet toe doet. John's phone is te gebruiken als je smartphone leeg is of als je in een ver land bent en bijvoorbeeld een survivaltocht maakt."

De telefoon is vanaf 1 oktober verkrijgbaar vanaf € 79,95 in de varianten grass, tree, business, sweet en snow.

Ik ben benieuwd of er echt een gat in de markt voor is. Aangezien veel mensen vandaag de dag toch geregeld  E-mail, Twitter, Facebook, Linkedin, Hyves, enz. gebruiken vanaf een mobieltje, en dat allemaal met zijn of haar huidige toestel waarschijnlijk wel mogelijk is. En aangezien niet iedereen, zoals bijv. Ron, standaard met een mobieltje of 2, 3, 4 rondloopt ;)

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.