Nieuws
20 maart 2006 - Ron Smeets

Bach en Mozart in ringtone business

Er is zo ongeveer geen artiest meer die de ringtone business nog niet ontdekt heeft. OK, behalve de classieke componisten dan, maar de meesten van hen zijn ook al jaren, soms eeuwen, niet meer onder ons. Hoewel, dat laatste heeft TuPac ook niet ervan weerhouden. . .

Enfin, een van de grotere uitgevers van klassieke muziek, Boosey & Hawkes, heeft dat gat inmiddels ook al opgevuld.

Met de release van een 300-tal klassieke ringtones hopen ook zij een graantje (of wat) mee te gaan pikken van de business die vorig jaar in de VS alleen al goed was voor een omzet van ruim 600 miljoen dollar.

Het is te hopen dat ze niet te hoog inzetten want met een gemiddelde prijs ban $2.99 per ringtone zijn ze meteen een van de duurdere providers, zeker als je weet dat bij zaken als de MediaMarkt en Free Record Shop vaak al complete klassieke CD collecties voor nog geen 10 Euro te koop zijn.Gerelateerde links:
Amerikaanse consument vindt $1.25 genoeg
Trump Tones website gelanceerd
Ringtone zoekmachine
Monnik in de ringtone business
Experimentele ringtones
'Koraanse' ringtones in de ban
Ringtones moeten orgel redden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.