Entertainment
28 mei 2006 - Ron Smeets

Babysit service voor mobieltjes

In New York woedt al maanden een heftige discussie omtrent het onlangs verscherpte verbod op mobiele telefoons in schoolgebouwen. Het verbod is nu zo strikt dat studenten hun toestel zelfs niet in uitgeschakelde toestand mogen meenemen of in hun 'locker' mogen opbergen.

Toch willen de meeste kinderen, en niet te vergeten hun ouders, dat ze op weg naar en van school bereikbaar zijn en dus zijn ze op zoek naar andere oplossingen.

Een buurtwinkeltje, vlak bij een school in Brooklyn (zie foto), bedacht een originele en lucratieve oplossing. Voor 1 dollar per dag kunnen kids hun GSM daar opbergen tijdens schooluren. Een soort babysit service of dagverblijf dus. Maar na enkele dagen lieten de kids ook al hun PSP, iPod en andere gadgets in de winkel achter waarna de eigenaar besloot er maar weer mee te stoppen. "Het was gewoon teveel gedoe voor 1 dollar", aldus Omar Sharhan. Tja, hij had zich natuurlijk wel moeten realiseren dat 90% van zijn oppasklanten zowel 's cohtends als 's middags allemaal zo ongeveer tegelijk zouden binnenkomen om hun gadgets te brengen en weer af te halen. . .

Omdat de GSMsitter er nu dus mee gestopt is zijn de New Yorkse op zoek naar andere 'opbergplaatsen'. Zo ziet een buurman van een van de scholen regelmatig toestellen achter in zijn tuin tussen de planten liggen en gebruiken sommige kids afvalcontainers als tijdelijke bewaarplaats of kelders en andere openbare ruimtes van appartementgebouwen in de buurt.Gerelateerde links:
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
GSM-verbod in Schotse bioscopen
SMS-en? Dat doe je op school
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.