Nieuws
16 augustus 2006 - Ron Smeets

Babyboek voor vaders nu ook mobiel te lezen

Nog heel even en jonge vaders weten méér dan jonge moeders. Sinds vandaag hoeven ze in elk geval niet meer met de mond vol tanden te staan. Want, met het zojuist verschenen e-book Babymanagement beschikken vaders altijd en overal over parate kennis rond babyverzorging. Het e-book Babymanagement, de elektronische versie van de papieren bestseller met dezelfde titel, is te lezen op vrijwel alle PDA's en smartphones.

Babymanagement voor mannen, geschreven door de Hilversumse journalist Henk Hanssen, is een van de meest verkochte vaderboeken van Nederland. Sinds het boek in het voorjaar van 2004 verscheen, zijn er meer dan 20.000 exemplaren verkocht. In Babymanagement, dat tot stand kwam in samenwerking met ZIN Kraamzorg en het Voedingscentrum, wordt de baby voorgesteld als een 'product' dat door een manager (de vader) in de markt moet worden gezet. Net als in het bedrijfsleven, komen termen als marketing, consultants, automatisering en winst & verlies voorbij.

Het succes van het boek schuilt in de nuchtere benadering, vermoedt Henk Hanssen, behalve schrijver ook oprichter van de populaire website IkVader.nl. "Toen ik zelf vader werd, zocht ik naar een boek waarin het nu eens niet ging over roze wolken en kraamtranen. Ik wilde gewoon praktische info over de 'do's & don'ts' van babyverzorging - en dat in mannentaal. Omdat ik misgreep in de boekhandel heb ik het boek zelf maar geschreven." Met de uitgave van het boek als e-book is volgens Hanssen de laatste stap gezet naar écht Babymanagement. "Altijd en overal de juiste info bij de hand hebben, dat is voor de moderne vader natuurlijk essentieel. Het handige is dat de complete inhoud van het boek nu pijlsnel doorzoekbaar is.Gerelateerde links:
SMS hulp voor jonge moeders
Echo GSM voor aanstaande moeders
Vruchtbaarheids SMS service voor vrouwen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.