Nieuws
24 maart 2009 - Ron Smeets

Baas Sony Ericsson VS stapt op

Het rommelt een beetje bij Sony Ericsson. De Zweeds-Japanse toestel fabrikant heeft de afgelopen maanden behoorlijk last van hardnekkige en groter wordende verliezen, geruchten over opslitsing of uitkoop van een van de partners en nu dus ook het opstappen van directieleden.

De baas van Sony Ericsson in Noord Amerika (VS en Canada) heeft namelijk besloten de zaak eind maart, na drie jaar, te verlaten om, zoals dat zo mooi heet, 'op zoek te gaan naar nieuwe carriere kansen'.

In het begeleidende persbericht worden onderling overigens, en begrijpelijk, louter complimenten uitgewisseld. Komiyama, Sony Ericsson's CEO, roemt het goede werk van Najmi Jarwala (foto) die op zijn beurt zegt dat hij het bijzonder naar zijn zin gehad heeft bij de Zweeds-Japanse toestel fabrikant.

Natuurlijk kun je het komen en gaan van personeel nooit voorkomen maar Najmi Jarwala's beslissing om Sony Ericsson te verlaten volgt wel heel erg kort op de onheilspellende winst (of beter gezegd verlies) verwachtingen en alle andere geruchten rondom het bedrijf van afgelopen week.

Maar goed, vooralsnog neemt Anders Runevad de honneurs van Jarwala waar en gaat men op zoek naar een permanente opvolger.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.