Nieuws
29 oktober 2008 - Ron Smeets

B&O maakt geen mobieltjes meer

Op zich was het te verwachten dat door de kredietcrisis en de dreigende economische terugval de vraag naar luxe (lees: dure) producten zou gaan afnemen.

De eerste gevolgen daarvan zijn nu ook doorgedrongen tot de mobiele telefoonmarkt. Het Deense Bang & Olufsen heeft namelijk besloten om te stoppen met het maken en verkopen van mobiele telefoons.

Voor diegenen die het nog niet wisten; B&O is samen met Samsung de maker en ontwerper van de Serenata en Serene, twee toestellen die vooral duur waren.

Overigens zijn de mobieltjes niet de enige producten die B&O uit haar assortiment gaat schrappen. De Denen stoppen namelijk ook met het maken en verkopen van DVD spelers en -recorders. B&O wil zich weer volledig gaan richten op de high-end audio- en video apparatuur met prijskaartjes varierend van 2500 tot 20.000 Euro.

Maar of daar de komende maanden (of zolang de huidige crisis gaat duren) echt veel animo voor zal zijn waag ik ook te betwijfelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.