Geruchten
21 maart 2007 - Ron Smeets

Aziatische Google bobo ontkent Google GSM

Dat niet alle geruchten uiteindelijk waarheid blijken te zijn is natuurlijk geen verassing, maar na de bevestiging van Googles activiteiten in de mobiele telefoon business door een Spaanse Google CEO komt dit toch wél als een verassing.

De Managing Director Sales and Operations van Google voor Zuid-Oost Azie heeft geroepen dat Google NIET van plan is om een mobiele telefoon te ontwikkelen.

'Wij houden ons wel bezig met de ontwikkeling van Google software voor mobiele telefoons, maar niet met de toestellen zelf, aldus Richard Kimber. In zijn eigen woorden: "At this point in time, we are very focused on the software, not the phone."

Mmmh, letterlijk zegt hij dus dat de focus op dit moment niet op de ontwikkeling van een toestel ligt, dus daar zou je nog uit kunnen concluderen dat Google er wel mee bezig is (geweest) maar er nu dus even geen tijd meer in wil steken. . . Wordt ongetwijfeld vervolgd.Gerelateerde links:
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Foto van de Google Phone?
Google Phone nog slechts een kwestie van tijd
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Google onderhandelt met Orange over de Google GSM
Google Mobile komt dichterbij
My Mobile Google
Google button op Motorola GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.