Entertainment
12 februari 2006 - Ron Smeets

Autoraces live volgen op de tribune

Iedereen die wel eens naar een Formule 1 race geweest is kan dit be-amen. Na een paar rondjes weet je nog wel wie er op kop rijdt, maar wat er verder gebeurd zul je toch vooral moeten bekijken op de schermen die langs het circuit staan of horen via de radiozender van de organisatie.

In de VS is dat probleem nog groter. Hoewel veel races daar gereden worden op zogenaamde 'ovals' doen aan een wedstrijd meestal meer dan 40 gelijkwaardige auto's mee.

Nextel, sponsor van een van de populairste raceklasses, de NASCAR, gaat vanaf dit seizoen Mobiele TV's verhuren (zie foto) waarmee je niet alleen toegang krijgt tot de televisiebeelden van de race, maar ook tot alle radiokanalen van de teams.

Deze mobieltjes zijn te huur door de duur van het raceweekend en kosten dan 50 dollar per dag of 70 dollar voor het hele weekend.

Volgens mij een gegarandeerd succes als je weet dat bij een gemiddelde race tussen de 150.000 en zelfs meer dan een half miljoen bezoekers komen kijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.