Nieuws
02 januari 2007 - Ron Smeets

Autonet Mobile wordt de eerste ISP voor auto's

Deze lente gaat in de VS een nieuwe Internet Service Provider van start. Autonet Mobile is speciaal bedoeld voor het online brengen van auto's en de mobiele gadgets zoals GSM's, Laptops, PDA's en andere devices die WiFi aan boord hebben, die zich in die auto bevinden.

De nieuwe ISP claimt dat haar netwerk, waarvoor de auto zal moeten worden uitgerust met een speciale WiFi Router (zie foto), bij de start van de dienstverlening al 95% van alle Amerikaanse wegen bedekt. De WiFi Router gaat 399 dollar kosten en het abonnement 50 dollar per maand.

Welke datasnelheden Autonet gaat bieden is nog niet bekend. Vermoedelijk gebruikt Autonet het mobiele netwerk van Verizon, maar ook dat is nog niet officieel bekend gemaakt. De provider zal tijdens de komende CES in Las Vegas (vanaf 8 januari) meer van de sluier oplichten.Gerelateerde links:
Gratis mobiel internetten in de bus
WiFi in de bus
Bestuur je auto met je GSM
iPod dock voor in de auto
Auto openen met je GSM en reservesleutel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.