Accessoires
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Auto rijden met een iPhone

Het idee om een auto te besturen met een mobiele telefoon is niet nieuw. James Bond deed het 12 jaar geleden al in Tomorrow Never Dies, maar dat was natuurlijk film. De afgelopen jaren ben ik wel enkele mobiele concepten en uitvindingen tegengekomen waarmee je een auto op afstand kon openen en zelfs starten, maar besturen? Dat lukte tot nu toe alleen nog in combinatie met een model autootje.

Studenten van de Vrije Universiteit van Berlijn zijn er nu in geslaagd om een echte auto, Spirit of Berlin, op afstand te besturen met een iPhone. De communicatie tussen de Auto en de iPhone loopt via WiFi, dus zul je wel in de buurt moeten blijven.

Door middel van de bijbehorende applicatie, iDriver, kun je de speciaal met sensoren, camera's en WiFi uitgeruste auto besturen. Om te sturen wordt ook gebruik gemaakt van de bewegingssensor van de iPhone. In onderstaande videodemo kun je zien dat het werkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.