Entertainment
16 oktober 2005 - Ron Smeets

Auto openen met je GSM en reservesleutel

Dit bericht viel mij op omdat ik 't al eens meegemaakt heb. Mijn vriendin was een weekendje weg en ik liet bij het inladen van enkele boodschappen mijn sleutels in de kofferbak van mijn afgesloten auto liggen. Natuurlijk hing de reservesleutel bij mijn vriendin aan de sleutelbos en dus zat er niets anders op dan een raampje in te tikken.

Schijnbaar, want ik heb het nog niet getest, is het ook mogelijk om in zo'n geval de persoon die de reservesleutel bij de hand heeft op zijn of haar GSM te bellen. Zelf moet je uiteraard ook met je GSM bellen en je auto moet electische en via de sleutel op afstand te openen sloten hebben, anders werkt het niet.

Als je verbinding hebt zorg je dat je met jouw GSM maximaal 1 meter van de auto verwijderd bent en laat je aan de andere kant van de lijn de persoon in kwestie op de deuropener van de sleutel drukken. Als alles goed is gaan de sloten vervolgens open en kun je weer vrolijk verder rijden, zonder ramen te moeten vervangen of Route Mobiel te bellen.

Zoals gezegd heb ik dit nog niet zelf getest, maar dat ga ik zeker snel doen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.