Nieuws
24 april 2010 - Redactie MobileCowboys

Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding

ZDNet in Belgie komt met bijzondere feiten naar buiten over Google en dan met name over de fameuze Google auto, welke door het land heen crosst om beelden voor Google Street View te maken. Volgens de auteur blijft het niet alleen bij beelden maar zou Google tegelijkertijd alle wifi-netwerken die hij tegenkomt op de route eveneens opslaan.

ZDNet : "Google heeft de unieke identificatienummers van alle draadloze routers (Mac-adressen) geregistreerd en hun geografische locatie opgeslagen, ook bij die van privépersonen. Als je dan via je thuisrouter naar Google surft, weet Google via welke router je dat doet en kent het ook meteen je geografische locatie"

Google zou geen geen aanvraag hebben gedaan bij de privacycommissie voor de inzameling van die gegevens. Alistair Verney van Google zegt er het volgende over: "We registreren wifi-netwerkinformatie in België en elders, de informatie over wifi-locaties is van nature openbaar".

In Duitsland is men not-amused bij deze actie van Google en heeft De Duitse federale commissaris voor gegevensbescherming Peter Schaar aangegeven Google te verzoeken de verzamelde gegevens onmiddellijk te verwijderen en de ritten met Street View-wagens meteen te staken. Over deze feiten is in Nederland verder nog nauwelijks iets bekend, nog wat het juridische standpunt is vanuit de overheid en of het hier wettelijk is toegestaan.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl